Sarmale cu păsat (de post)

de mirela0911 in Mancaruri de post, 27 Noi 2014 | 11791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunze de varză murată
  • 500 g ciuperci champignon
  • 500 g păsat
  • 100 g orez
  • 1 ceapă potrivită
  • 100 ml ulei
  • pastă de ardei
  • sare, piper
  • 1 crenguta cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu păsat (de post):

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Ciupercile se spala, se taie cubulete si se pun la calit separat pana scade apa care o lasa. Păsatul se spala bine, in mai multe ape si se lasa sa se scurga bine de apa. Orezul se spala si el in mai multe ape. Peste ceapa se adauga ciupercile, păsatul apoi orezul. Se amesteca bine, se adauga pasta de ardei, sare si piper dupa gust. Se calesc toate la un loc timp de 2-3 minute apoi se iau de pe foc.

Se pregatesc frunzele de varza murata si se formeaza sarmalele. Intr-o oala incapatoare se pune pe fundul acesteia varza taiata marunt, o crenguta de cimbru si se aseaza sarmalele. Se pune apa in oala, sa fie de doua degete deasupra sarmalelor si se pune la foc potrivit spre mic sa fiarba timp de aproximativ 3 ore. 

Pofta buna! Se pot servi si cu smantana daca nu este post!

TIPS-URI

1

Se pot fierbe si cu afumatura langa ele.

2

Se pot taia bucatele de slanina si amestecate in compozitia sarmalelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu păsat (de post)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post cu legume si pasat